Tag Archives: kuruskan badan

Tips Diet Berhasil Di Bulan Puasa

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Bila bulan puasa pasti ramai yang simpan niat nak kuruskan badan kan. Ada yang berjaya turunkan badan namun ada juga yang gagal menurunkan berat badan mereka.

Tak salah pun jika nak berdiet masa bulan puasa ni, tapi kena ikut atau dapatkan nasihat mereka yang lebih pakar dalam pemakanan ini.

Apa yang saya nak share ini adalah beberapa tips yang boleh dipertimbangkan jika nak diet dan turunkan berat badan anda.

Continue reading Tips Diet Berhasil Di Bulan Puasa

Rahsia Kuruskan Badan Dengan Serbuk Gam Arab

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya nak kongsikan satu rahsia untuk kuruskan badan .

Dan yang best lagi supplemen ni tiada kesan sampingan kerana kandungannya dari bahan semulajadi dan juga ia sesuai untuk diambil oleh ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi.

Banyak produk kuruskan badan di pasaran sekarang ni tapi hati-hati bila nak ambil..takut kandungan racun yang tinggi akan memudaratkan kesihatan untuk  jangkamasa yang panjang…

Jadi..,inilah dia rahsia yang saya nak kongsikan ..Serbuk Prebiotik Gam Arab..

Apa itu Gam Arab?
Continue reading Rahsia Kuruskan Badan Dengan Serbuk Gam Arab

Adakah Bengkung Moden Menekan Luka Cesarean?

Assalamualaikum,

Hari ni saya nak kongsikan satu email pertanyaan dari bakal pelanggan bengkung moden yang bernama Puan Hamidah. Soalan beliau seperti berikut :

Terimakasih kerana berkongsi pengalaman dan memberi tips yang berguna untuk saya. Saya adalah ibu kepada 4 orang anak dan ini anak yang ke 5. Anak yang lain saya lahirkan secara normal. Kandungan saya sekarang ni 7 bulan 3 minggu. Saya request DR Pakar utk operate kerana banyak mslh ketika mengandung sekarang ni.Darah tinggi,Low HB dan kadar gula yang turun naik.Saya risau jika menghadapi masalah ketika bersalin pada Sept ni.

Saya pernah melihat adik ipar saya yg melahirkan secara operate ni. Saya nampak dia mengikat perutnya menggunakan tuala. Menurutnya dia lebih selesa bangun dan bergerak apabila mengikat perutnya dengan tuala tersebut. Saya terfikir tentang bengkung dan dapat maklumat bengkung moden ni melalui internet. Pertanyaan saya tidakkah bengkung akan mengakibatkan rasa sakit pada bahagian luka kerana bengkung akan memberi tekanan pada perut dan luka?

bengkung-moden-bersalin-terbaik

Jawapan :

Sama2 puan,

Terima kasih kerana puan sudi berkongsi pengalaman puan dengan kami di bengkungmoden.com.

Jawapan kepada soalan – tidak, kerana perut masih besar menyebabkan kain bengkung tidak begitu dapat menekan di bahagian luka yang melintang di bahagian ari-ari. Jika pun bengkung menekan, ia tidak menyebabkan kesakitan kerana bahagian dalam bengkung adalah lembut.Malahan antara pelanggan kami adalah mereka yang bersalin pembedahan secara menegak directly di bahagian atas perut dan mereka memakai bengkung moden dan rasa lebih selesa kerana perut disokong oleh bengkung sewaktu berdiri dan berjalan.

Harap kami menjawab soalan puan ye.

 

Kak Faz

ps : Untuk info lengkap tentang bengkung moden, sila klik pada banner di bawah

 

bengkung moden

 

Puan Putri – Pelanggan Yang Membeli Bengkung Moden Buat Kali Ke 2

Assalamualaikum & selamat tengahari,

Sedar tak sedar dah 2 minggu kita berpuasa. Bagaimana dengan puasa anda..? Harap semuanya ok saja ye.

Hari ni saya nak kongsikan satu gambar pelanggan Bengkung Moden yang bernama Puan Putri. Beliau pernah beli bengkung moden kali pertama pada tahun 2009.

Pada 2 minggu lepas Puan Putri order sehelai lagi untuk dipakai disepanjang tempoh berpantang selepas bersalin cesarean.

review bengkung moden

Gambar di atas – Puan Putri memegang kedua-dua helai bengkung moden. Yang lama dan yang baru saja di beli. Katanya senang nak buat gilir-gilir pakai. Bila basuh sehelai, boleh pakai sehelai lagi…

Terima kasih diucapkan pada Puan Putri yang masih terus mempercayai Bengkung Moden bagi membantu beliau untuk kempiskan perut selepas bersalin pembedahan.

Kak Faz

bengkung bersalin termurah