Category Archives: Video

Bayi Dalam Kandungan Anda Songsang, Video Ini Buat Anda Rasa Lega

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Pernah tak anda dengar atau mungkin pernah alami bayi anda terpusing semasa dalam kandungan..hehe.Macam pelik je bunyi nye ye.

Sebenarnya keadaan ini berlaku sebab bayi yang berada dalam kedudukan songsang di dalam rahim ibu.

Tapi jangan risau, kalau keadaan ini berlaku pada peringkat awal kehamilan sebab kedudukan bayi anda lazimnya akan berubah pada usia pertengahan kandungan iaitu antara minggu ke-28 hingga minggu ke-32

Untuk rekod anda, kelahiran songsang akan berlaku sekiranya bayi tidak berpusing ke kedudukan normal dan ia amat berisiko.

Jadi hari ini saya nak share satu video yang boleh anda amalkan jika anda mengalami keadaan di atas.

Insyallah nanti saya akan share beberapa tips yang boleh diamalkan sekiranya kedudukan bayi anda dalam keadaaan songsang.

Wasalam.

Video Penjagaan Tali Pusat Bayi.Ibu Bapa Wajib Tengok

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ini saya nak share beberapa video tentang cara penjagaan tali pusat..

Ingat tak dulu saya pernah sharekan satu artikel tentang penjagaan tali pusat bayi..

Nak baca artikel tersebut klik sini ye>> Penjagaan Tali Pusat Bayi

Rupanya ramai jugak mak2 baru ni yg tak reti jaga pusat baby. sampai bernanah pusat anak dia.. adoi.. kesian baby dia

Video 1

 Video 2

Harap dengan perkongsian video dan artikel tentang penjagaan tali pusat ini akan dapat membantu ibubapa, terutamanya ibubapa yang baru menimang cahayamata untuk menjaga tali pusat anak  dengan baik ye…

Wasalam.

Video Cara Membasuh Bengkung Moden Dengan Mesin Basuh

Assalamualaikum,

Alhamdulillah akhirnya siap juga video cara membasuh bengkung moden. Sebenarnya dah lama saya nak buat video ni. Dah siap pun.. tapi tiba-tiba ada masalah pula. Antara yang buat video ni terperam beberapa minggu kerana dalam salah satu rakaman tu tiba-tiba ada jari-jari anak saya keluar. Adehh.. nampak benar ada gangguan sewaktu rakaman.

Disebabkan tak puas hati, saya rakam sekali lagi. Rasa tak best betul bila ada jari-jari halus melambai masa bengkung sedang dibasuh..huhu.. Dalam video ni ditunjukkan cara membasuh bengkung moden dengan menggunakan mesin basuh semi auto. Bagi yang menggunakan mesin basuh fully auto, sebaiknya masukkan bengkung moden ke dalam laundry net sebelum dibasuh agar bengkung tidak rosak atau hilang keanjalannya.

Jadi inilah dia hasilnya. Selamat menonton 🙂

 

Untuk tempahan bengkung moden, sila klik di sini ye >> Tempahan bengkung moden <<

Untuk info tentang bengkung moden, sila klik di sini >> info bengkung moden <<

 

Kak Faz

bengkung bersalin termurah

Kaedah Mendidik Anak – Video Ustaz Don (yang menyentuh perasaan)

Assalamualakum,

Apa khabar pembaca blog bengkung moden..? Saya doakan anda semua sihat dan ceria di samping keluarga.

Hari ni saya nak share video ceramah Ustaz Don. Bila dihayati, memang tersentuh hati sebab apa yang dikatakan dalam video ni adalah realiti kehidupan hari ini.

 

 

Semoga apa yang di kongsikan memberi manfaat dan menjadi teladan buat kita yang bergelar ibu bapa dalam mendidik anak-anak agar menjadi insan yang beriman dan cemerlang.

 

Kak Fazidah