Category Archives: Tips

6 kesilapan yang selalu kita buat bila time diet

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pernah tak bila puan-puan nak diet tak pernah nak jadi, berat tak turun-turun pun. Dan masa tu kita akan menyalahkan banyak perkara..huhu.

Macam saya juga lah, diet bukan main lagi..rupa-rupanya cara saya tu salah lah.

Jadi jom kita ketahui 6 kesilapan yang selalu kita buat bila time diet.

Continue reading 6 kesilapan yang selalu kita buat bila time diet

7 Tips Penjagaan Rahim Yang Perlu Anda Tahu

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kali ini saya nak share 7 tips bagaimana nak jaga untuk memastikan rahim kita dalam keadaan yang sihat, especially pada mereka yang pernah bersalin.

Rahim adalah antara organ wanita yang paling penting untuk dijaga semasa dalam pantang. Selepas melahirkan anak, rahim masih dalam keadaan mengembang dan kesihatan ibu masa itu memang sangat lemah

Continue reading 7 Tips Penjagaan Rahim Yang Perlu Anda Tahu

9 Tanda Rahim Tak Sihat. Wanita Kena Ambil Tahu.

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,

Rahim adalah antara organ wanita yang paling penting untuk dijaga semasa dalam pantang. Selepas melahirkan anak, rahim masih dalam keadaan mengembang dan kesihatan ibu masa itu memang sangat lemah.

Jadi hari ni saya nak kongsikan tanda-tanda jika rahim kita tak sihat.

Continue reading 9 Tanda Rahim Tak Sihat. Wanita Kena Ambil Tahu.

3 + 5 Cara Alami Agar Perut Lebih Langsing

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ada banyak cara serta tips yang boleh kita amalkan untuk dapatkan perut yang langsing dan kempis. Jadi hari ni saya nak share beberapa petua lagi yang menggunakan bahan-bahan semulajadi jadi tak perlu risau ada side effect atau tak..:)

Continue reading 3 + 5 Cara Alami Agar Perut Lebih Langsing

Manfaat 6 Buah Ini Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sepanjang tempoh kehamilan, ibu-ibu hamil disarankan untuk mengamalkan pengambilan buah-buahan sebab vitamin dan mineral yang terkandung dalam buah, akan mampu melengkapi nutrisi bagi ibu hamil dalam menjaga kesihatan tubuh dan bayi dalam kandungannya.

Berikut merupakan beberapa jenis buah yang boleh di ambil oleh ibu hamil.

Continue reading Manfaat 6 Buah Ini Untuk Ibu Hamil